Biografia – Regrés a Europa (1947)

L’any 1947, l’Alejo va decidir anar a viure a París i perfeccionar la seva formació artística. Va  viatjar per Europa en cotxe, va visitar monuments i museus per tal de rebre la inspiració de tots aquells mestres que admirava. Un any més tard, Tilda Thamar es va reunir amb ell, a Paris.

Dos anys més tard, va realitzar la seva primera exposició a París on va presentar una gran diversitat de treballs: retrats, natures mortes, ciutats, paisatges… L’obra del pintor va rebre molt bones crítiques.

Va ser un període molt productiu i creatiu, ja que la seva dona el va fer costat i va ser el motor d’inspiració i d’una vida social intensa al Paris de la postguerra.

El 1956, la seva reputació com a retratista es va consolidar quan va rebre l’encàrrec de la Comtessa de París de retratar els seus onze fills. Marie-Charlotte Pedrazzini, periodista de la revista París-Match, va escriure un article sobre els onze retrats que va propulsar la carrera internacional de l’Alejo Vidal-Quadras. Vint-i-un anys més tard es van casar.

Alejo Vidal-Quadras pintando Grace Kelly

La Princep Grace de Monàco posa para Alejo

Pel seu estudi a Montmartre van passar membres de famílies reals: el rei Humbert d’Itàlia i les seves filles, la duquessa de Windsor, la princesa Grace i el príncep Rainier de Mònaco; també van posar per l’Alejo artistes com Anouk Aimée, Audrey Hepburn, Sir Arthur Rubinstein, Maria Callas, Marylin Monroe, Yul Brynner. A més a més personalitats com l’industrial Gianni Agnelli, la icona de la moda i de la societat Gloria Guinness, el baró  Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza i la família del magnat grec Aristòteles Onassis.

Shah Reza Pahlavi

Shah Reza Pahlavi

El ritme dels encàrrecs va augmentar, entre els seus nous clients es trobaven membres de les famílies reals d’Espanya, Itàlia, Grècia, Àustria, Jordània i Iugoslàvia; de les famílies principesques de Luxemburg i de Mònaco; així como el Xa i l’emperadriu d’Iran. A Brasil va retratar a quatre generacions de la mateixa família. A Argentina va fer els retrats de l’Amalia i Alfredo Fortabat.

Alejo Vidal-Quadras va crear un nou estil: expressiu, depurat i intimista. Va captar la personalitat i l’ànima dels seus models.

Copyright © 2003 - 2017 • Alejo Vidal-Quadras Fondation • Desenvolupament: Fernando Ramos | Cláudia Marapodi - Design com Conteúdo
Copyright © 2003 - 2017
Alejo Vidal-Quadras Fondation
Desenvolvimento:
Fernando Ramos | Cláudia Marapodi - Design com Conteúdo